Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

"  Είναι αναμφισβήτητο ότι η απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες για τα συμφέροντα του τόπου εξελίξεις. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι αυτός ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει. Η σύμβαση για να ισχύσει πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή. Γνωρίζετε εσείς κανέναν, εκτός του ΠΑΣΟΚ, που να δηλώνει ότι είναι διατεθειμένος να την υπερψηφίσει; Εγώ δεν ξέρω κανέναν.
Ακουσα τη χθεσινή ομιλία του Σαμαρά στους βουλευτές του. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι μέσω του δημοψηφίσματος ο Παπανδρέου αποβλέπει στη δικαίωση της πολιτικής που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα. Εχει δίκιο. Η θετική έκβαση ενός δημοψηφίσματος θα ενείχε και αυτή την ερμηνεία. Αλλά ο αρχηγός της ΝΔ δεν σταμάτησε εκεί. Προχώρησε και στην εξωφρενική άποψη ότι άλλο είναι η δανειακή σύμβαση και άλλο οι πολιτικές δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν το δάνειο. Οτι είναι δικαίωμά μας ν' αποδεχόμαστε το ένα και ν' απορρίπτουμε το άλλο.
Απορία: αν αύριο βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού τι ακριβώς θα κάνει με τη σύμβαση; Θα την ψηφίσει, θα υποστηρίξει ότι "άλλο τα λεφτά και άλλο οι υποχρεώσεις", θα επιχειρήσει να την επαναδιαπραγματευτεί ή θ' ακούσουμε κανένα άλλο, ανάλογης αφέλειας, σενάριο; Και είναι οι λογικές αυτές επαρκείς για να εξασφαλιστεί το δάνειο, ν' αποφύγουμε τη χρεοκοπία και να μην κινδυνεύσει η θέση μας στην Ευρωζώνη;
Καλές και διασκεδαστικές είναι οι μεγαλοστομίες για ανενδότους και άλλα φαιδρά, αλλά πολύ καλύτερο θα ήταν να εξηγούσε ο Σαμαράς τι ακριβώς θα κάνει για να μη βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης. Ελπίζω κάτι περισσότερο από επαναδιαπραγματεύσεις."


Κείμενο προς Περισυλλογή...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: