Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΣ


Φίλες και Φίλοι …

Μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο.
Γιατί εκτός από τη δική σας εκτίμηση και προσοχή, «ανησυχήσαμε» και τον Α (με κεφαλαίο Α φυσικά) όπως φαίνεται σε σχετικό σχόλιο του στην εφημερίδα.

Διαπιστώσεις:

  1. Μας συνδέει με το Blog meallalogia
  2. Μας προσάπτει κίνητρα
  3. Μας εντάσσει σε ομάδα   

Απαντήσεις:
  1. Η ύπαρξη του Blog meallalogia” δεν έχει καμία σχέση με τον «Αντίλογο».  Για κάθε κείμενο που γράφεται, κρίνεται από τους αναγνώστες του και μόνο. Η μόνη σχέση μας με αυτούς είναι, ότι και εμείς αντιδρούμε σε κάθε προσπάθεια «κατακρίμνησισης» της πολιτικής ζωής, της λασπολογίας, της προσπάθειας εξάρτησης για ίδιον όφελος κλπ κλπ που επιχειρείται από τον εκδότη.
  2. Δεν μπορεί ο «κατ΄αποκοπίν δημοσιογράφος» να φανταστεί ότι μπορείς να εκφέρεις τη γνώμη σου, χωρίς να έχεις πολιτικό ή οικονομικό κίνητρο. Είναι τόσο έξω από την πραγματικότητα και τόσο οχυρωμένος στο ατομικό του συμφέρον, που δε «δικαιολογεί» αυθόρμητες και ελεύθερες πράξεις πολιτών.
  3. Έχουμε πολλές φορές γράφει ότι δεν « ανήκουμε», με την ορθή   σημασία της λέξης. Δεν φοράμε καπέλο, γιατί θέλουμε ανοιχτά μάτια και αυτιά. Η αυθαίρετη ένταξη της φωνής μας σε ομάδα, μπορεί να εξυπηρετεί τον ίδιο δίνοντας του άλλοθι, στην προσπάθεια να εγκαταστήσει το παρασιτικό του σύστημα.

Εμείς δώσαμε τις απαντήσεις μας.

 Ο Α ( με κεφαλαίο Α) χρόνια τώρα, δεν απαντά στην κοινωνία και τα ερωτήματα που εγείρονται από τους πολίτες   για τον ίδιο και τις «δραστηριότητές» του.
Δεν απαντά για την επιλεκτική «δήθεν δημοσιογραφική» του ευαισθησία, απέναντι στον κ. Μπέζα, τον κ. Μάστορα και τον κ. Κάτσινο.
Τον αφήνουμε να ζει με τα “σκουπίδια” του.
Θα συνεχίσουμε να τον καταγγέλλουμε, όσο ακολουθεί την ίδια τακτική.

Σας παραθέτουμε ξανά τις απόψεις που έχουν γραφεί για το «δημοσιογράφο»:

« Oι « .... (το όνομα υπάρχει ) και Σία Ε.Ε. Ραδιοτηλεοπτικές, Διαφημιστικές και Εκδοτικές Επιχειρήσεις», συνθέτουν ένα πλέγμα ηθικής και κοινωνικής απαξίας,   
          Τα δημοσιεύματα και οι αναφορές των συγκεκριμένων μέσων, είναι αντίθετα προς τα ήθη του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, καταπατούν την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία και υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της ανοχής, που τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να επιδεικνύουν εξαιτίας της παρουσίας τους στο δημόσιο βίο.
       Ταυτόχρονα, η γενικότερη δυσφημιστική και διαστρεβλωτική δραστηριότητά τους, υποβαθμίζει το επίπεδο της δημοσιογραφίας στο νομό, συνιστά τροχοπέδη στην πορεία της Θεσπρωτίας προς το μέλλον και αποτελεί ανοικτή πληγή στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος σε τοπικό επίπεδο....»

Αντ. Μπέζας

   «  Τους τελευταίους μήνες έχω γίνει στόχος ενορχηστρωμένης και μεθοδευμένης επίθεσης, κατά τακτά διαστήματα, από τις εφημερίδες «ΤΙΤΑΝΗ» και «ΤΟΛΜΗ» του κ. Αλέξη Αναστασίου, με … «τροφοδότες» και κατά παραγγελία και υπαγόρευση «ρεπορτάζ» και σχολίων του, την αντιπολίτευση του Δήμου και .. αντιπολιτευόμενους γενικώς την Δημοτική Αρχή.
Επέλεξα να σιωπήσω για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην απαντώ στις μεθοδευμένες
αθλιότητες και τα κατασκευασμένα ψεύδη, πιστεύοντας ότι ενίοτε η σιωπή είναι χρυσός, άλλωστε δεν είναι εύκολο να αποδείξεις ότι… «δεν είσαι ελέφαντας»!
Επειδή όμως η μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη επίθεση συνεχίζεται με την γκαιμπελίστικη τακτική του δόγματος «πες-πες ή … γράψε γράψε» στο τέλος κάτι θα
μείνει, απαντώ σήμερα για τελευταία φορά σε όλους και για όλα, σε εσάς, τους δημότες μου που με στηρίξατε σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και εξακολουθείτε να με περιβάλλετε με την εμπιστοσύνη σας και τους συμπολίτες μου,  με την παράθεση συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων στοιχείων, τα οποία αποδεικνύουν τα κατασκευασμένα ψεύδη της αντιπολίτευσης του Δήμου, η οποία, συνεργαζόμενη και … συνεπικουρούμενη από έναν (1) τοπικό εκδότη, επιχειρεί, εις μάτην όμως, να υποβαθμίσει το έργο μας και να πλήξει την τιμή και την υπόληψη μας

Βαγ. Μάστορας

« Ένα από τα βασικά προβλήματα της δημοσιογραφίας στον τόπο μας είναι ότι επιβιώνουν με όλες τις καταστάσεις οι «φελλοί» και οι «γλείφτες» της εκάστοτε εξουσίας, που μόλις δεν τους κάνει τα χατήρια αρχίζουν υποτίθεται να ελέγχουν το διεφθαρμένο σύστημα και να καταγγέλλουν την εξουσία.

Η εγκυρότητα μιας εφημερίδας δεν εξαρτάται μόνο από το εάν είναι καταχωρημένη σε κάποιο ΦΕΚ του Υπουργείου Τύπου. Εξαρτάται από τους ανθρώπους που την εκδίδουν και την γράφουν, το ήθος την επάρκεια και την αντικειμενικότητά τους.
Ο δήθεν δημοσιογράφος κ. Αναστασίου στερείται όλων αυτών που ανέφερα προηγουμένως. Ότι και να γράφει στην εφημερίδα του – είναι γνωστό σε ολόκληρη την Θεσπρωτία – πως από πίσω υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Γι αυτό εξάλλου και στο πρόσφατο παρελθόν έχει καταδικαστεί για ψευδή δημοσιεύματα με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και όχι λίγοι έχουν ασκήσει εναντίον του μηνύσεις.

Επειδή το παίζει «ελεύθερος από αλυσίδες », ανέτρεξα στις λίστες με τα ποσά της κρατικής διαφήμισης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που αποκάλυψε πέρσι η zougla.gr (και τα οποία εύκολα κάποιος μπορεί να βρει ), για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
.
Εφημερίδα
Η ΤΟΛΜΗ 24.498,27 +14.820,85=39.319,12 ευρώ
Εφημερίδα
ΤΙΤΑΝΗ 21.635,28 ευρώΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 17.153,66 ευρώ..»

Θεμ. Δημητρίου ( filiati.blogspot.com)

Νομίζω πως δεν χρειάζονται ..άλλα σχόλια.

Περαστικά σας κ. Α ( με κεφαλαίο Α), από την “ ίωση” που  «περνάτε».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζουμε η "ίωση" στην οποία αναφέρεστε να τον οδηγήσει πιό κοντά στα "πτώματα" που διαρκώς επικαλείται.