Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μάντης ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Aναδημοσιεύουμε κείμενο Αναγνώστη : 
   
 " H μέθη της εξουσίας και οι ειδυλλιακές φωνές της αμεριμνησίας αποδείχθηκαν ισχυρότερες, από τη διάθεση για εργασία. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  ως όφειλε  τον Οκτώβρη του 2009, έπρεπε να έχει χαρακτηριστικά κυβέρνησης έκτακτης εθνικής ανάγκης στη σύνθεση και στις λειτουργίες, ώστε να βάλει γρήγορα "ζώνη ασφαλείας" στη χώρα, να προκαλέσει εθνικό συναγερμό για τη σωτηρία της και τη συναίσθηση μιας κοινής μοίρας στην κοινωνία, για μια ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

    Η χαμένη στιγμή δεν επανέρχεται ποτέ η ίδια. Τότε, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ένα ισχυρό πλειοψηφικό κορμό, το momentum και τις θετικές προσδοκίες της κοινωνίας. Τώρα όλα κινούνται πολύ γρήγορα και μερικές φορές ανεξέλεγκτα.
    Είμαστε στο οριακό σημείο όπου αντιστρέφονται οι προσδοκίες  που δημιούργησε. Και  οι αρνητικές προσδοκίες όπως καλά γνωρίζετε, είναι σαν το ποτάμι, στενό στην αρχή, που στη συνέχεια φαρδαίνει απότομα, καταλήγοντας πάντοτε σε καταρράκτες.
   
   Ως απλός πολίτης το ελάχιστο  που μπορώ να προτείνω είναι, να αποκτήσει η κυβέρνηση σαφήνεια στις αποφάσεις, συγκέντρωση στις προτεραιότητες  κι όχι να χάνεται, να απεραντολογεί, να σπαταλά το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης που διαθέτει, σε διαγκωνισμούς και αμοιβαία αδειάσματα.

Που είναι  ο “Πολυτραυματίας”  που παρέλαβε;
Ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που προσέφερε;
Και στη  διαπίστωση ότι υπάρχει κακοήθεια σε κάποια  ζωτικά όργανα, ποιες ήταν οι άμεσες επεμβάσεις;

  Aν όλα τα προηγούμενα συνδιαστούν με το μεταλλαγμένο DNA του Νεοέλληνα και την αδυναμία να κατατεθεί μια ρεαλιστική πολιτική πρόταση, από τα κόμματα γενικά για το μέλλον της χώρας, φοβάμαι πως θα γίνω μάντης κακών ειδήσεων για το επόμενο διάστημα.."



 Ο Τειρεσίας, ο πιο φημισμένος μάντης της Ελλάδος, γεννήθηκε στην Θήβα. Ήταν γιος του Eυήρου και της Χαρίκλους, απόγονος του Ουδαίου, το γένος Σπαρτού.
Ήταν τυφλός και πολλές είναι οι ιστορίες για την αιτία της τύφλωσης του. Η πιο δημοφιλής ιστορία ήταν, ότι σε ηλικία επτά χρονών οι Θεοί τον τύφλωσαν, γιατί φανέρωσε ορισμένα πράγματα,  τα οποία οι άνθρωποι δεν έπρεπε να έχουν γνώση.


Υ.Γ.  Για να μη χάνουμε την επαφή με τους νεαρούς αναγνώστες μας


Δεν υπάρχουν σχόλια: