Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ


 

« Η μετατροπή ενός ανθρώπου σε φασίστα σήμερα μπορεί και να είναι μια απλή διαδικασία.  Δεν ακολουθεί καμιά μια πατέντα, μια διαδικασία στην οποία αφού μπουν τα θεμέλια χτίζεις τα πατώματα μέχρι που φτάνεις στην κορυφή.
Η μετατροπή ενός ανθρωπάκου κάμπιας, σε ναζιστική πεταλούδα δεν είναι πλέον  δύσκολη.
   Προφανώς χτίζεται από την εφηβεία, όταν η αυξημένη λίμπιντο δεν κατευνάζεται με χειροπρακτικές μεθόδους και χρειάζεται κι άλλο. Αν είσαι και αδύναμος, βρίσκεις εκτόνωση σε «άλλα πράγματα». Όλα αυτά, τρώνε πολύ χρόνο από τη ζωή σου και δεν έχεις κουράγιο να ασχοληθείς με τα πολιτικά.  Άλλωστε όλοι κλέφτες και ψεύτες είναι, όπως πρεσβεύει και ο μπαμπάς.
Αν σου δοθεί η ευκαιρία αρπάζεις ότι μπορείς κι εσύ από το σύστημα, χαριεντίζεσαι μαζί του, αποκτάς οφέλη, μαγκιά και άποψη. Νομίζεις ότι βρήκες «κοινό». Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις διαμορφωτής της κοινής γνώμης. Θα σε υπολογίζουν, θα σε φοβούνται και θα σε αμείβουν. Για να κρατήσεις τα κεκτημένα καταφεύγεις σε υπερβολές και δεν αξιολογείς τα όρια των άλλων.
Τότε πέφτεις στην παγίδα και ως αντίδραση υιοθετείς φασιστικές μεθόδους και την αντίστοιχη φρασεολογία. Όσο δεν σου βγαίνει, τόσο εναγκαλίζεσαι τον φασισμό, τις μεθόδους του και τις πρακτικές του, γιατί δεν έχεις άλλο δρόμο.
Σου μένει μόνο το γυμναστήριο και το αντίστοιχο κουρεματάκι για την εικόνα που ενδεχομένως να είναι το τελευταίο στάδιο.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: